Afşin’e bağlı Sevin Yöresinde İlk Lavanta Hasadı gerçekleştirildi.

Afşin’in ilk Lavanta Bahçelerinden bir tanesinde ilk Hasat gerçekleştiriliyor.

Afşin’e bağlı Büyüksevin’e bağlı Kızılkaya mezrasında 15 dönüm alanda yetiştirilen Lavantaların hasat dönemine girildi. Afşin Belediyesi tarafından başlatılan Lavanta yolculuğu artık çiftçilerimiz için gelir kaynağı oldu.

Sevinli kuzenler İbrahim Özdemir,Ahmet Duran Özdemir,O.Erkan Kızılay,İsrafil Özdemir ve Nuh Kızılay’ın bir araya gelerek yetiştirdikleri Lavantalar bir bir hasat ediliyor. Özel Hızarı ile toplanan Lavantalar depolanarak korunuyor.

Bu sene üçüncü kez Hasat yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ahmet Duran Özdemir, İlk yılımızda az bir hasat yapmıştık. İkinci yılımızda 4 Litre Yağ almıştık. Bu sene ise üçüncü Hasatımızı gerçekleştiriyoruz. Biz ancak 5 yılda istediğimiz ürünü alırız diye düşünüyorduk ama bu sene beklediğimizden daha fazla ürün aldık. 10 Litreye yakın yağ bekliyoruz. Gördüğünüz gibi biraz sık ektik. İlerleyen zamanlarda alanı genişleteceğiz. Hem nakil yapacağız hem de çelikleme yapacağız. Fotoğraf çekimlerinde daha görsel şölen olsun istiyoruz dedi.

Lavanta Bahçesinde Arılar da boş durmuyor. Bölge de ki arılar Lavanta çiçeklerinden aldığı öz ile Bal üretiyorlar. 

Büyüksevin’e bağlı Kızılkaya Mezrasında ki Lavanta Bahçesinde ki Lavantalardan ilk yıl Dezenfektan üretilmiş ve ücretsiz dağıtılmıştı.

Önümüzde ki yıllarda Sabun,Kolonya gibi ürünler üreterek yolumuza devam edeceğiz diyen girişimcilerden Ahmet Duran Özdemir, Bal denemesi de yaparak buraya gelenlere ikram edeceğiz dedi.

İşte Lavanta Hasadından görüntüler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir