Afşin’in Unutulan Şehidi; “Onbaşı Mehmet Yalçın”

Ülkemiz bu vatanın bekası için canlarını feda etmiş Aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuştur. Afşin’imizde de 100’e yakın Gazimizle birlikte 40’dan fazla Şehidimiz vardır.

Ancak bazı isimler zamanla unutulmuş. İşte onlardan bir tanesi. Onbaşı Mehmet Yalçın.

Aslen Afşin İlçesine bağlı Sevin/Örenderesi nüfusuna kayıtlı olan ve 1948 doğumlu Mehmet Yalçın 1968 yılında Trabzon’da Şehit olmuştur.

20 Yaşında silah altına alınan ve Trabzon’da ki birliğine teslim olduktan sonra vatani görevini yaparken intikal esnasında bulunduğu Askeri aracın kaza yapması sonucu Şehit olan Onbaşı Mehmet Yalçın’ın kabri ise Trabzon Şehitliğindedir.

O zaman imkan olmayınca getirilemeyen Şehidimizin naaşı Trabzon’da toprağa verilmiş.

Örenderesi Mahallesinden Merhum Osman Yalçın (Topal Osman)’ın oğlu olan Şehit Mehmet Yalçın, 2 Kız 2 Erkek 4 kardeştir.

YEĞENLERİ AMCALARINI UNUTMADI!

Trabzon Şehitliğinde medfun bulunan Şehit Onbaşı Mehmet Yalçın’ı unutmayan yeğenleri Ramazan Yalçın ve ailesi geçtiğimiz günlerde Trabzon’a giderek şehitlikte Amcalarının kabrini ziyaret ettiler.

Doğduğu topraklarda unutulmuş da olsa Şehidimizin ailesi yaklaşık Bin kilometre mesafede bulunan Şehidimizin kabrini ziyaret ederek Duada bulundular.

ŞEHİDİN YEĞENİNDEN HABER MERKEZİNE ZİYARET!

Afşin Merkez Yayın Grubu sahibi Halil Demir’in daveti üzerine Şehit Onbaşı Mehmet Yalçın’ın yeğeni Mehmet Yalçın,Afşin Haber Merkezine ziyarette bulundu.

Kendisinin de fırsat buldukça Trabzon’a giderek Şehit Amcasının kabrini ziyaret ettiğini belirten Yalçın, Unutulan bir Şehidimizin tekrar hatırlatılması çalışması için Afşin Haber Merkezine teşekkür etti.

Şehit Amcasının o zaman imkan olmadığından Afşin’e getirilemediğini belirten Mehmet Yalçın,Dedem Merhum bir müddet Şehit Amcam adına devletin ödediği maaşı aldı. Dedem’de vefat edince o maaş’da kesildi. Rabbim memleketimizin birliğini,dirliğini bozmasın bu memlekete yan gözle bakan hainlere de fırsat vermesin dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir