Afşin Güreşinde emeği olan Antrenör; “Ünsalan Arslan”

İlçemizde ve İlçemiz dışında insanımıza hizmet eden kıymetli hemşehrilerimizi sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.

Afşin Güreşinde çok emeği bulunan bir Antrenörümüzü bugün sizlerle tanıştıracağız. Şu anda Ekinözü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde Sporcu yetiştiren Hocamız Ünsalan Arslan.

Peki Ünsalan Arslan Kimdir?

1978 yılında Kahramanmaraş Afşin ilçesi Büyüksevin Mahallesine bağlı Şabenler mezrasında dünyaya geldi.

ilköğretim ve Orta öğretim, Afşin YİBO, lise öğretimini Afşin Lisesi, Yüksek öğrenimini Diyarbakır Dicle Üniversitesi  Beden Eğitimi ve Spor yüksek okulu antrenörlük bölümünde 07.07.2007 tarihinde tamamladı.

2007-2008 tarihleri arasında İlk öğretmenliğe Andırın Geben Yunus Emre ilköğretim okulunda başladı. 2008-2009 Andırın Alameşe ilköğretim okulu, Afşin Ördek ilköğretimde öğretmen olarak görev yaptı.

2009-2012 yılları arasında  Hakkari Yüksekova  ilçesinde Güreş antrenörü olarak Antrenörlük hayatına başladı.4.kademe baş antrenör olarak 2012-2020 yılları arasında   Afşin Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğüne ataması oldu. 8 yıl burada görev yaptı.

Bu tarihler arasında SODES Projeleri yaparak Afşin gençlerine faydalı olmaya çalıştı.  2016 yılında milli takımda güreş antrenörlük görevi yaptı. 2020 yılında önce Elbistan Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğüne görevlendirildi. Aynı yıl içinde Ekinözü Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğüne görevlendirildi. Halende Ekinözü’nde görev yapmaktadır.

Ünsalan Arslan hocamıza görevinde başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir