Sevin Binboğa Göleti Projesine Ne Oldu?

*Bu Yazı 18 Haziran 2018 Pazartesi günü yayınlanmıştır.

***

Evet Ramazan ayı da bitti,Bayram da gelip geçti.Seçimlere kaldı 5 gün!

Partiler 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği için çalışmalarını gece gündüz demeden yürütüyor. MERKEZ YAYIN GRUBU çatısı altında yayın yapan AFŞİN HABER MERKEZİ,KAHRAMANMARAŞ HABERİN MERKEZİ,AFŞİN HABER ve AFŞİN İŞ MERKEZİ Yayın Organlarımızda ücreti ödenmeyen hiçbir Parti ve adayın haber ve reklamına yer verilmedi.

Tabi Adaylardan ya da Partilerden bu konuda kapımızı çalan da olmadı. Bizlerde Ramazan ayının güzelliğini diğer haberlerimizle yaşama imkanı bulmuş olduk.Biz sırtımızı asla bir Siyasi Partiye,Belediyeye dayamadığımız için sıkıntımız yok.

Daha önceki Köşe yazımızda bu konudan uzun uzadıya bahsettiğimiz için bugün ki konumuz bu değil.

Adayların  Sevin Grubu Mahallelerini ziyaret etmeye başlaması sebebiyle Bugün köşemizde Sevin Mahallelerimizi hayallere gark eden Binboğa Göletini konu edelim dedik.

Binboğa Göletinden bahsedelim derken kimseyi kırmayacağız,Adaylar hemen heyecan yapmasın, yanlış anlaşılmasın ama uyarımız olacak tabiî ki.

Tamamlandığında 12 Bin 190 Dekar araziye can suyu olacak Binboğa Göletine ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiklerine yönelik beyanlarda bulunan 3 Ak Parti İlçe Başkanı değiştirdik.

18 Kasım 2017 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından Kamulaştırma oluru çıkarılan Binboğa Göletine ilişkin geçtiğimiz ay hazırladığım köşe yazısı öncesi Binboğa Göletiyle de yakından ilgilenen bir Siyasetçi ile görüştüm.

Dedim ki abi Sevinli hemşehrilerimiz sürekli sorup duruyor.Bu Gölet ne oldu? Bana açıklaması aynen şu:

-Halil bey O Gölet Baraj oldu…!

-Nasıl Baraj oldu?

-Projede değişiklikler oldu.Gövde seviyesi yükseltildi ve Mini bir Baraj oldu.

Haydaaaaa…! Sevinliler Göleti sorup duruyor,adamlar toprak üzerinde yapamadıkları Göleti projede Baraja çeviriyorlar.

Gülermisin,ağlarmısın…!??

9 Şubat 2014 tarihinde (Yine bir seçim öncesi) Bilgilendirme amaçlı Binboğa Mahallesinin alt tarafından bulunan derede ağız dolusu müjdeler veren siyasetçiler yıl 2018 olduğu halde Binboğa Göletine ilişkin net bir açıklama yapamıyorlar.

Hatta Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal,geçtiğimiz günlerde geldiği Afşin’de Binboğa Göletine ilişkin de “Yapılacak,hizmete sunulacak” ifadelerini kullandı.

Önceki gün Ak Partili Adayların Sevin ziyaretinde de yine Gölet soruldu.

Ama yine projeden bahsedildi ve açıklama “Yapılacak”tan öteye gitmedi.

Ha biraz önce bana “Gölet Baraj oldu açıklaması yapan Siyasetçi ağabeyimiz dedi ki Devlet yatırımları öyle Hah demeye olmuyor.Zaman alıyor” dedi.Onu da yazmış olayım da Madem zaman alıyor Millete neden Tarih veriliyor.

Oy toplamak için olmasın sakın???

Ama Recep Tayyip Erdoğan, ne diyor, “Eğer vatandaşımız bunu hak ediyorsa gecikmeden bu hizmet onun ayağına götürülür”

Devlet hizmeti geciktirmez.Bence bu iş Siyasilerde bitiyor. Binboğa Göleti şimdiye kadar tamamlanmalıydı ve biz orada Balık tutmaya başlamalıydık…!

Bir de ben sorayım belki tatmin edici bir açıklama yapılır.

Sahi Binboğa Göleti ne oldu…????

Peki şimdi gelelim Sevinli hemşehrilerimizin 24 Haziran’da Hangi Partiye oy vereceğine..!

Hangi Partiye verir dersiniz…???

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir