Türkiye’nin Fotoğrafçıları Sevin Yöresini Fotoğrafladı!

Türkiye’nin Fotoğrafçıları Sevin Yöresini Fotoğrafladı!

Afşin Belediyesi sponsorluğunda Fotoğraf Sanatçısı Mustafa Ertekin’in Genel Koordinatörlüğünde organize edilen 1. Afşin-Binboğa-Hurman Fotokampı başladı.

Tanır Mahallesinde bulunan Kamp alanında gerçekleşen açılış töreni sonrası Afşin’in 10 farklı güzergahına dağılan Fotoğraf Sanatçılarının rotalarından birisi de Sevin Yöresi idi.

Dün sabahın ilk ışıklarıyla uyanan Fotoğraf Sanatçıları toplu olarak Sevin Grubu mahallelerine geldi. Sevin Grubunu fotoğraflayan ekibe Prof.Dr.Osman Ürper eğitim verdi.

Fotokamp kapsamında Sevin Yöresine gelen ekibe Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) Başkanı Hüseyin Bozkurt,GÖNÜLDER Üyeleri Ali Özdemir,Ramazan Kızılay,Ahmet Duran Özdemir,Salih Bardız,Mustafa Kaan Kızılay rehberlik etti.

Fotoğraf Sanatçıları Sevin yöresinde sırasıyla şu yerleri fotoğrafladı;

Kızılkaya’da Üçler Mağarası,Doğanın en geveze hayvanları Gelincikler ve Lavanta Bahçesi. Büyüksevin Mahallesinde 110 Yıllık Mor Tut Ağacı, Eski evler ve doğal yaşam. Küçüksevin Mahallesinde Şelale,Göl ve Doğal yaşam. Binboğa Mahallesinde Doğal Yaşam,Bal,Tırpan ile Ot biçen köylüler,Kekik toplayan kadınlar. Türksevin Mahallesinde Kilise kalıntıları,Hüyük,Doğal Yaşam,Yeni Doğmuş Buzağı. Örenderesi Mahallesinde Mor yoncalar ve doğal yaşam.

Fotoğraf sanatçılarına her köy ve mezrada Muhtarlar ve köylüler ikramlarda bulunarak yardımcı oldular.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir