Cumhurbaşkanı “Su Önemli” dedi. Sevinliler çok şey istemiyor!

Beştepe’deki 1. Su Şurası Lansmanı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suyumuzu korumakla vatanımızı korumak arasında mahiyet itibarıyla hiçbir fark yoktur” dedi.

İşte biz de yıllardır aynı şeyi söylüyoruz. Sevin’e bir an önce Binboğa göleti yapılmalı. Neden mi bu göleti yapmakla sadece Sevin topraklarını değil Afşin’in topraklarını da korumaya almış oluruz!!!

Elhamdülillah bu kış gerçekten güzel kar yağdı. Bugün bile Sevin’e doğru baktığımızda dağlarımız bembeyaz kar ile kaplı.

Ancak bu günlerde hava sıcaklığının da artmasıyla Kar eriyor ve Sevin’de derelerden sular akmaya başladı. Hem de öyle böyle değil coşkun akıyor.

Haftasonu Sevin’de idim. Telli Çay coşmuş akıyor ama maalesef yıllardır olduğu gibi yine Sevinliler akan suyu sadece seyrediyor.

Siyasilerin yıllardır dilinden düşürmediği ancak ciddi şekilde konunun üzerine eğilmediğini üzülerek müşahade etmekteyiz.

Sevinliler her dönem mevcut iktidar partisine fazlasıyla oy vermiştir ancak bir gölet konusu yılan hikayesine dönmüşçesine bir türlü el atılmıyor. İşin aslı Sevin’e yıllardır bir şey yapılmıyor. Diyeceksiniz ki yol var,parke taşı var. Onlar hizmet değil görevdir.Projeyle karıştırmayın!!!

Evet ne diyorduk!!!

Telli Çay!!

Boşa akıp gidiyor. Sevin yöre halkı Eğer Binboğa göleti yapılır  ise 3 ay boyunca eriyen kar suları birikir 4 ay da tarımda kullanılır kanaati taşıyor. Hatta bu su sadece Sevin’e değil Afşin’e bile yeter diyorlar.

Hatta düşünsenize Gölet olursa Balık bile tutarız. Hatta göletin çevresi de mesire alanı olur.Yöre canlanır diyorlar.

Yani Tarihi,Kültürel,Sanatsal,Sportif gelişim Sevin’de Binboğa göletinin yapılmasına bağlı.

Sevinliler çok şey istemiyor sanırım!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir