Afşin Fındığı yakında tezgahlara inerse şaşırmayın!

İlçemiz Afşin’de yetişen Fındığın tadına baktınız mı?

Afşin’de Gaziosmanpaşa Mahallesinde bahçesine bir arkadaşının tavsiyesi üzerine 5 adet Fındık ağacı diken Menderes Özer (50) bu yıl 250 kg Fındık hasadı gerçekleştirdi.

Aslen Küçüksevin Mahallesinden olup Gaziosmanpaşa Mahallesinde ikamet eden hemşehrimiz Menderes Özer, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine İzmit Yuvacık’tan getirdiği Fındık fidanlarını bahçesine dikti. 5 Adet olarak diktiği Fındık ağaçlarında ki verimi gören Özer, 8 yıldır bahçesinde yetiştirdiği Fındıktan yediklerini söyledi.

Kalitesi ve Lezzetiyle Karadeniz’e rakip olacak Afşin Fındığından bu sene 250 kg ürün elde eden Menderes Özer, bizim ağaçlarımıza göre bakımı daha kolay. Hiç bir ilaç ve katkı maddesi içermeyen doğal Fındığı Afşin’de yetiştirmeyi başardık. Çiftçilerimize tavsiye ediyorum dedi.

YEDİSEVİN HABER’e konuşan Menderes Özer, Halkımızı bilinçlendirmek adına söylüyorum. Biz bu fındıkları alırken adam bize şöyle soru sormuştu. Kardeşim Afşin’de palamut var mı dediğinde Evet var demiştim. Git palamut ağaçlarına Aşı vur Fındık Olur. Palamut olduğu yerde Fındık Olur demişti. Bize Numune Olarak Diktik 250 kğ yakın Bu yıl Fındık Aldık dedi.

Afşin Fındığı yakında tezgahlara inerse şaşırmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir