Afşinli Girişimci Sevin’e Süt Üretim Tesisi kuruyor!

Afşinli bir girişimci Tarım ve Orman Bakanlığı destekli Süt Üretim Tesisi kuruyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 84 Projeye 113 Milyon Tl Hibeden İlçemiz Afşin’e bir Süt Üretim Tesisi düştü.Afşinli girişimci Emin Demir Büyüksevin Mahallesi Kızılkaya Mezrasında kuracağı Süt Üretim Tesisi için Bakanlıktan %50 Hibe almaya hak kazandı.

MMS Ltd.Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demir Afşin Haber Merkezini ziyaret ederek Afşin MMS Süt Çiftliği Projesine ilişkin  bilgi verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın çiftçilerimize Hibe destekli yatırımlarından haberdar olunca MMS Ltd.Şti. adıyla şirketimizi kurduk.Projemizi hazırlatarak Bakanlığımıza başvuruda bulunduk.Projemiz 84 Proje ile birlikte %50 hibe ile desteklemeye değer bulundu. Afşin MMS Süt Çiftliği Projesiyle Büyüksevin Mahallesi Kızılkaya Mezrası Göç Yolu mevkiinde tamamlandığında 3 Milyon Tl’lik bir yatırım olacak projemiz için ilk adımı attık.Projemizin hazırlanmasında emek veren başta Yüksek Mimar Harun Karabulut olmak üzere herkese teşekkür ediyorum dedi.

İlk etapta 75 Büyükbaş hayvan kapasiteli Afşin MMS Süt Çiftliği 1 adet Üretim Tesisinde hem istihdam sağlayacak hem de üretim yaparak İlçemiz ekonomisine katkı sunacak.

İlçemize hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir